fbpx Skip to content

Ajankohtaista

Juhlapyhät vaikuttavat jätekuljetuksiin HSY:n uutiskirje

Arkipäiviin ajoittuvat juhlapyhät siirtävät lähes poikkeuksetta jäteastioiden tyhjennyksiä kyseisellä viikolla päivää aikaisemmaksi tai myöhemmäksi.

  • Itsenäisyyspäivänä pe 6.12. jäteastioita ei tyhjennetä, joten tyhjennysajot on aloitettu jo sunnuntaina – osa astiatyhjennyksistä tehdään siis päivää normaalia aiemmin.
  • Jouluviikolla jätteitä noudetaan su 22.12.- ma 23.12. sekä to 26.12.- la 28.12. Jouluaatto ja joulupäivä ovat lepopäiviä.
  • Uudenvuodenpäivänä ke 1.1. ja loppiaisena ma 6.1. ei tehdä tyhjennyksiä.
  • Keräämme jätteitä tarvittaessa lauantaipäivinä 4.1. ja 11.1.

Huolehdithan mahdollisissa porttien aikalukituksissa jätehuollon poikkeusaikataulut! On tärkeää, että pääsemme kiinteistöille tyhjentämään jäteastioita myös muulloin kuin arkipäivinä.

Joulumuistiossa ja Fiksu joulu -sivulla joulun lajitteluvinkit

Miten niiden lahjapaperien kanssa nyt pitikään toimia? Joulumuistio ja Fiksu koulu -verkkosivu sisältävät tuttuja joulun ajan lajitteluohjeita sekä muistutuksen siitä, että jäteastioiden tyhjennyksissä on muutoksia pyhien vuoksi.

Katso joulumuistio tästä »

Joulumuistio englanniksi »

Fiksu joulu -verkkosivu »

Rasvat kiertoon – ei viemäriin

Kinkun ja muut paistorasvat ovat hyvää raaka-ainetta energianlähteinä – viemärissä sen sijaan kiusallisia ja kalliita. Rasva ja muu kiinteä biojäte houkuttelevat rottia viemäreihin.

Vaihtoehdot paistorasvojen oikeaoppiseen käsittelyyn:

  • Anna jähmettyä kiinteäksi ja laita  biojätteeseen: lopputuotteena biokaasua ja mullan raaka-ainetta.
  • Valuta juokseva rasva muovirasiaan tai maitotölkkiin ja laita tiiviisti suljettu pakkaus sekajätteeseen: rasva päätyy energiahyötykäyttöön jätevoimalassa.
  • Vie kinkunrasva kartonkitölkkiin tiiviisti pakattuna erilliseen keräystempaukseen, jolloin rasvasta jalostetaan biodieseliä. Lisätietoa nettisivulta kinkkutemppu.com »

Keräämme joulukuuset maksutta hyötykäyttöön

Aloitamme kuusien keräyksen joulun jälkeen sitä mukaa, kun kuusia tulee ja bio- ja sekajäteautoihin mahtuu.

  • Jätä kuusi jätetilan lähelle näkyvälle paikalle, ei kuitenkaan sisälle jätehuoneeseen.
  • Eihän kuusien päälle aurata lunta pihoilta/parkkipaikalta? Lumikasaan peittyneitä tai  jäätyneitä kuusia jätekuljettaja ei voi ottaa mukaan.
  • Joulukuusia ei saa pilkkoa ja laittaa jäteastiaan.

Kuljetamme kuuset pois helmikuun loppuun mennessä.

Suurin osa vuosittain keräämistämme lähes 60 000 kuusesta päätyy biojätteen käsittelyyn tukiaineeksi, lopuista tuotetaan energiaa jätevoimalassa.

Scroll To Top