Joulun ajan muistilistalla kinkunrasva- ja kuusiasiaa

Joulu vaikuttaa jäteastioiden tyhjennyksiin. Normaalin tyhjennyspäivän osuessa arkipyhälle tyhjennämme astioita mahdollisimman lähellä olevana päivänä. Nappaa talteen myös jouluiset lajitteluvinkit joulusivultamme!

Joulun ajan jätekuljetukset

  • Jouluviikolla tyhjennämme jäteastioita su 20.12.- ke 23.12. ja la 26.12. Aaton ja joulupäivän pyhitämme joulun vietolle.
  • Uuden vuoden aatto to 31.12. on jätetyhjennysten osalta normaali työpäivä; uuden vuoden päivä pe 1.1.2021 on lepopäivä.
  • Loppiaisena (ke 6.1.2021) teemme tyhjennykset normaalisti

Huolehdithan, että portit ovat auki normaaleja arkipäiviä vastaavalla tavalla!

Kiitos kun lajittelet myös jouluna!

Tulostettava joulumuistio ja joulusivumme » sisältävät tuttuja joulun ajan lajitteluohjeita sekä muistutuksen siitä, että jäteastioiden tyhjennyksissä on muutoksia pyhien vuoksi. Joulumuistion voi tulostaa ja kiinnittää porraskäytävään tai jätetilaan ilmoitustaululle.

Tulosta joulumuistio tästä »
Tulosta joulumuistio englanniksi »

 

Varjele viemäri kinkunrasvalta

Kinkunrasva on hyvää raaka-ainetta kiertotaloudessa, mutta viemärissä se ei aiheuta muuta kuin ikävyyksiä. Rasva ja muu kiinteä biojäte aiheuttavat tukoksia ja houkuttelevat rottia viemäreihin. Käytä kinkunrasva kokkaukseen tai

*  Anna jähmettyä kiinteäksi ja laita biojätteeseen: tuloksena biokaasua ja kompostimultaa.

*  Valuta juokseva rasva muovirasiaan tai maitotölkkiin ja laita tiiviisti suljettu pakkaus sekajätteeseen: rasva päätyy energiahyötykäyttöön jätevoimalassa.

*  Vie kinkunrasva kartonkitölkkiin tiiviisti pakattuna erilliseen keräystempaukseen, jolloin rasvasta jalostetaan biodieseliä. Lisätietoa nettisivulta kinkkutemppu.com »

Joulukuuset kiertoon

Keräämme joulukuuset maksutta hyötykäyttöön
joulun jälkeen sitä mukaa, kun kuusia tulee ja bio- ja sekajäteautoihin mahtuu.

  • Jätä kuusi jätetilan lähelle näkyvälle paikalle, ei kuitenkaan sisälle tilaan.
  • Eihän kuusien päälle aurata lunta pihoilta/parkkipaikalta? Lumikasaan peittyneitä tai  jäätyneitä kuusia jätekuljettaja ei voi ottaa mukaan.
  • Joulukuusia ei saa pilkkoa ja laittaa jäteastiaan.

Kuljetamme kuuset pois helmikuun loppuun mennessä. Suurin osa kuusista päätyy biojätteen kompostoinnin tukiaineeksi, lopuista tuotetaan energiaa jätevoimalassa.