Ajankohtaista

Jäte- ja lajitteluohjeissa ei ole muutoksia epidemian aikana

Jätteiden lajittelu jatkuu normaaliin tapaan myös tämän hetken poikkeusolosuhteissa. Viranomaiset ovat päivittäneet ohjeistustaan eikä kotien jätehuoltoon ja jätteiden lajitteluun ole tarpeen tehdä muutoksia:

  • nenäliinat ja paperiset lautasliinat lajitellaan tuttuun tapaan biojätteeseen
  • jätteitä ei tarvitse pakata normaalia huolellisemmin. Tavallinen hyvä jätekäyttäytyminen on riittävä – kuten jätteiden laittaminen riittävästi pakattuina asianmukaisiin astioihin, jotta eläimet eivät pääse roskia levittämään ja astiat pysyvät siisteinä.

Tyhjennämme jäteastiat tällä hetkellä normaalisti.

Vältä asiointia Sortti-asemalla, jos mahdollista 

Sortti-asemat ovat tällä hetkellä auki tavalliseen tapaan arkisin klo 7-21. Aukioloaikoja voidaan joutua rajoittamaan koronavirusepidemian aikana, ja muutoksia voi tulla saman päivän aikana nopeastikin. Siksi aukioloajat kannattaa tarkistaa juuri ennen asemalle lähtöä verkkosivulta hsy.fi/sorttiasemat »

Rajoitamme samaan aikaan Sortti-asemien asiakaspalvelutiloissa asioivien asiakkaiden määrää. Otamme sisälle infopisteeseen enintään viisi asiakasta kerrallaan. Tällä varmistamme tarvittavat turvavälit.

Asioidessasi Sortti-asemalla

  • keskitä asiointi: tuo suurempia lasteja kerrallaan ja asioi ripeästi, jotta asiakasmäärät pysyvät maltillisina asemilla
  • vältä ruuhkaisimpia aikoja eli maanantaita ja perjantai-iltapäivää
  • käytä itsepalvelumaksulaitteita niillä asemilla, joilla sellaiset ovat käytettävissä
  • noudata annettuja hygieniaturvallisuusohjeita ja kahden metrin turvaväliä työntekijöihin ja muihin asiakkaisiin
  • ethän tule flunssaisena asioimaan.

Isojen tavaroiden noutopalvelumme, Nouto-Sortti, on tauolla tämän hetkisen tiedon mukaan 13.5. asti.

Kiitos ymmärryksestä ja yhteistyöstä!

Desinfioivat puhdistusliinat, kosteuspyyhkeet ja nenäliinat eivät kuulu wc-pönttöön

Märkälujat kuituliinat kuten kosteuspyyhkeet ja desinfiointiliinat aiheuttavat wc-pyttyyn heitettynä helposti ikäviä tukoksia viemäriputkissa ja jätevedenpumppaamoilla. Nämä liinat on laitettava sekajätteeseen. Myöskään nenäliinat ja talouspaperit eivät kuulu viemäriin, ne kelpaavat biojätteeseen.

Juuri nyt erilaisten paperien ja puuvillakuituisten hygieniatuotteiden käyttö on lisääntynyt runsaasti. Käsi- ja muusta hygieniasta tuleekin nyt huolehtia erityisen hyvin.

Lue lisää tiedotteestamme »