Ajankohtaista

HSY: Runsas lumentulo on vaikeuttanut jäteastioiden tyhjennyksiä

Toistuvat lumipyryt, auraamattomat pienemmät tiet ja liukkaus sekä kalustorikot ovat hidastaneet jäteastioiden tyhjennyksiä sekä jäteautojen liikkumista. Astioiden tyhjennykset ovat paikoin viivästyneet yhdellä tai useammalla päivällä. Viivästymisen takia jätekatoksiin kertynyt jäte hidastaa tilanteen purkamista entisestään. Normaalin noutorytmin palautuminen kestää vielä tovin.

Jos astiat ovat tyhjennysongelmien vuoksi ylitäyttyneet, emme tällä hetkellä veloita irtojätteestä.

  • Huolehdithan, että reitti jätetilaan on aurattu ja jätetilan edusta hiekoitettu. Kolaa tai auraa reitti puhtaaksi niin, että maa on tiivis – lumipöpperössä on hankala vetää raskasta jäteastiaa.
  • Ethän kasaa lunta joulukuusien päälle, jotta ne saadaan kerättyä ja vietyä hyödynnettäväksi.

Suuri kiitos ymmärryksestä, kärsivällisyydestä ja yhteistyöstä!

 

Pakkasella biojäte jäätyy kiinni astiaan – pakkaaminen normaaliakin tärkeämpää

Pakkanen aiheuttaa muutakin päänvaivaa: kostea biojäte jäätyy kiinni astiaan eikä irtoa tyhjennettäessä edes autettuna. Pakkassäällä on erityisen tärkeää pakata biojäte huolellisesti mieluiten paperiseen pussiin tai tavanomaista paksumpaan sanomalehtikääreeseen.

 

Suojaa vesimittari pakkaselta

Onhan kiinteistön vesimittaritila riittävästi lämmitetty? Ja pakkanen ei pääse sisään tilan tuuletusaukoista ja -ovista? Lämpö tilassa kannattaa pitää plussan puolella turhien mittarihuoltokustannusten välttämiseksi. Jos kuitenkin huomaat kiinteistön vesimittarin jäätyneen, ole yhteydessä HSY:n vikailmoitusnumeroon 09 1561 3000.
Lue lisää vesimittarien jäätymisestä verkkosivultamme »

 

Jätehuoltomääräykset voimaan lajittelun osalta

Vuoden 2019 jätehuoltomääräykset ovat tulleet voimaan myös jätteiden erilliskeräysvelvoitteiden osalta vuoden 2021 alussa, kun kahden vuoden siirtymäaika on päättynyt.

Tänä vuonna kaikissa vähintään viiden asunnon kiinteistöissä tulee olla erilliskeräys biojätteelle, kartonki-, lasi- ja muovipakkauksille sekä pienmetallille. Lähitulevaisuudessa myös uusi vielä eduskuntakäsittelyssä oleva jätelaki edellyttänee samaa.

 

HSY toimittaa astiat kiinteistöille huhti-toukokuussa

Loputkin asuinkiinteistöasiakkaamme, joita muutos koskee saavat meiltä pian kirjeen. Syväkeräysastioissa jätteitä keräävät kiinteistöt voivat tuolloin valita ja ilmoittaa, keräävätkö myös uudet jätelajit syväkeräysastioilla (kiinteistön itse järjestämä) vai halauavatko tavalliset pyörälliset jäteastiat, jotka HSY toimittaa.

Toimitamme puuttuvat astiat kaikille kiinteistöille huhti-toukokuussa ja asukkaat voivat käyttää astioita heti niiden saavuttua.

Kooste muutoksesta hsy.fi/uudetjateastiat »